Page 283 - hamur

Basic HTML Version

273
Zeytinyağlılar
ZILBIT TAVA
Kullanılan Malzemeler (4 kişilik)
• 1 demet zılbıt
• 1 demet yeşil soğan
• 2 yemek kaşığı kuru nane
• 3 yumurta
• 1,5 yemek kaşığı mısır unu
• 1 yemek kaşığı un
• 1 çay kaşığı tuz
• ½ çay bardağı sıvı yağ
İşlem Basamakları
1.
Zılbıtlar ince doğranır, bol suda 30 dakika haşlanır ve süzülür.
2.
Geniş bir kaba konularak; içine kıyılmış soğan, mısır unu, tuz, nane, yumurta,
eklenip iyice karıştırılır.
3.
Az yağ konulan tavaya bu bulamaç dökülür.
4.
Arkalı-önlü kızartılır, sıcakken dilimlenir ve servis edilir.