Page 305 - çorbalar

Basic HTML Version

295
Hamur İşleri & Pilavlar
ZERDE TATLISI
Kullanılacak Malzemeler (6 kişilik)
• 2 kahve fincanı pilavlık pirinç
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 1 çorba kaşığı nişasta
• 2 tutam safran (Bulunulmadığı durumlarda zerdeçal kullanılabilir.)
• 6 su bardağı su
Üzeri için
• Kuş üzümü, dolmalık fıstık, fındık, Antep fıstığı, nar taneleri süsleme için kullanılabilir.
İşlem Basamakları
1.
Safran 1 su bardağı sıcak suda ıslatılır.
2.
Pirinçler ayıklanıp yıkandıktan sonra su ve toz şekerle ocağın üzerine konularak pirinçler
yumuşayınca kadar pişirilir.
3.
1 su bardağı safranlı su ile yarım su bardağı suda karıştırılan nişasta haşlanan pirinçlerin
içerisine ilave edilirek karıştırılır ,muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
4.
Kâselere boşaltılarak,soğuyuncaya kadar beklenir.
5.
Soğuduktan sonra süslenir ve servis edilir.
Ege Usulü