Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

Okul Hamiliği Projesi ile başlatılan sektör işbirliği çalışmaları hızla devam ediyor

Türkiye genelinde toplam 720 protokol imzalanmış olup Konya ilinde imzalanan 3 protokol ile toplam sayı 723’e ulaşmıştır. Eğitim-sektör işbirliği ve işbaşı eğitimini içeren protokoller imzalanmaya devam ediyor ve edecek…
Okul Hamiliği Projesi ile başlatılan sektör işbirliği çalışmaları hızla devam ediyor

İşgücü piyasasındaki arz-talep dengesini oluşturmak, mesleki ve teknik eğitim mezunlarının istihdam oranlarını artırmak ve işgücünün gerçek iş ortamlarında iş başı eğitimi alarak yetişmesini sağlamak amacıyla;

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü;

Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çelik-El Tarım Mak. Tic.ve Sanayi Ltd.Şti., Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çelik Motorlu Araçlar Sanayi Ticaret A.Ş. (Renault Yetkili Servisi), Seydişehir Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Seydişehir–Bozkır-Ahırlı–Yalıhüyük Kırmızı Et Üreticileri Birliği arasında 18/05/2017 tarihinde Konya’da “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolleri” imzalanarak yürürlüğe girmiştir.

  “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolleri” Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Sayın Osman Nuri GÜLAY, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mukadder GÜRSOY  ile Çelik-El Tarım Mak. Tic.ve Sanayi Ltd.Şti Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Mustafa Türkmen, Çelik Motorlu Araçlar Sanayi Ticaret A.Ş.  Yönetim Kurulu Başkan Sayın Seyit Mehmet ÇELİK ve Seydişehir–Bozkır-Ahırlı–Yalıhüyük Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sayın Ergün BALCIOĞLU tarafından 3 adet protokol Konya’da imzalanmıştır.

 İmzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolleri kapsamında;

Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği alanının ihtiyaç duyduğu teknik insan gücü, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarının hayvan sağlığı alanında yeni teknolojilere dayalı olarak yetiştirilecek, Hayvan Sağlığı alanında yeni teknolojilere dayalı atölye/laboratuvar kurulacak ve mesleki eğitim programı Birliğe üye işletmelerle birlikte sürdürülecektir.

Tarım makinaları imalatı sektörünün; üretim, servis ve bakım hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu teknik insan gücü, MEB’na bağlı Mesleki ve teknik okullarının Makine Teknolojisi ve Metal Teknolojisi alanlarında yeni teknolojiye dayalı olarak yetiştirilecektir. Ayrıca; Makine Teknolojisi ve Metal Teknolojisi alanlarında yeni teknolojilere dayalı atölye/laboratuvar kurulacak ve mesleki eğitim programı fabrika tesislerinde staj/beceri eğitim programı olarak uygulanacaktır.

Otomotiv sektörünün; servis, ayar ve bakım hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu teknik insan gücü yetiştirilecek, Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı atölyeleri yeni teknolojilere dayalı olarak desteklenecek ve ayrıca mesleki eğitim programı Renault Yetkili Servisinde staj/beceri eğitimi programı olarak uygulanacaktır.

18-05-201718-05-201718-05-201718-05-2017

Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Bina, Atatürk Bulvarı No 98 1. Kat A Blok Bakanlıklar/ ANKARA - https//mtegm.meb.gov.tr/mebpanel/onizlemeRedirect.php?KNO=1013CHK=a1eb88aa04d4cd13ee32e1a50b86e7d5e8d427d1

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.