MEB GASTRONOMİ FESTİVALİ VE AŞÇILIK YARIŞMASI BÖLGE FİNALİ ERZURUM'DA YAPILDI
247
10:20
07.03.2025
 

Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Uluslararası Gastronomi Festivali ve Aşçılık Yarışması Bölge Finali Erzurum Aziziye Ilıca Çok Programlı Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

 

26 Şubat 2025 Çarşamba günü MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Sayın Murat Gülşen, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup YILDIZ, Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah YAVLIOĞLU, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bünyamin PEHLİVAN, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımlarıyla Aziziye Ilıca Çok Programlı Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen Gastronomi Festivali ve Aşçılık Yarışması Bölge Finalinde öğrencilerin yaptığı yemekler, her biri alanında uzman 4 kişilik jüri tarafından değerlendirildi.

 

Bölge Yarışması'na 12 Okul Katıldı

                                                                                                                                               

Yarışmaya Erzurum'dan 5, Erzincan'dan 2, Bingöl'den 1, Muş'tan 2, Kars'tan 1 ve Ardahan'dan 1 olmak üzere toplam 12 okul katılım sağladı. Öğrenciler, hazırladıkları yemekler ile hem geleneksel tarifleri hem de modern gastronomi tekniklerini bir araya getirerek jüri üyelerinin beğenisine sundular.

 

Her biri alanında uzman 4 kişilik jüri üyeleri, yarışmacıların sunumlarını titizlikle inceleyerek lezzet, hijyen, teknik beceri ve yaratıcılık gibi kriterler üzerinden değerlendirme yaptı. Yapılan değerlendirme sonucunda;

1. Erzurum/Aziziye Ilıca Çok Programlı Anadolu Lisesi

2. Erzincan/Hürriyet Turizm ve Meslekî Teknik Anadolu Lisesi                                                                                                                                       

3. Erzurum/ Yakutiye Hamidiye Kız Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi

 

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu yarışma ile Türk Millî Eğitiminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda Yiyecek İçecek Alanındaki öğretmen ve öğrencilerin yetkinliklerini ortaya koymaları ve kültürel mutfak mirasımıza katkı sunmaları amaçlanmaktadır.

 

Bu prestijli yarışma, 15 gastronomi bölgesinde gerçekleştirilecek Bölge Yarışmaları ve ardından 15-22 Nisan 2025 tarihleri arasında düzenlenecek Final Yarışmaları ile Türkiye'nin dört bir yanından öğrencilerin katılımına sahne olmaktadır. Yarışmada başarılı olan öğrenciler, Final Yarışmaları'na katılmaya hak kazanarak Türkiye'nin en iyi genç şefleri arasına adını yazdırma fırsatını elde edeceklerdir.

27-02-202527-02-202527-02-202527-02-202527-02-202527-02-202527-02-202527-02-202527-02-202527-02-2025

Yayın Tarihi: 07.03.2025