İSTİHDAM İÇİN MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI (İMEP 2) MUTABAKAT METNİ ANKARA MOGAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ UYGULAMA OTELİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN BİR TÖRENLE İMZALANDI.
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "İstihdam için Mesleki Eğitim Programı"nın 2. Fazı (İMEP 2), 01 Mart 2024 tarihi itibarıyla uygulanmaya başladı. AB Türkiye Delegasyonu ile Fransız uluslararası teknik iş birliği kurumu Expertise France arasında imzalanan bu program, Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu iş birliğiyle Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Osmaniye, Şanlıurfa olmak üzere 14 ilde 44 mesleki eğitim merkezinde ve TESK' e bağlı federasyonlar, birlikler ve odalarla yürütülüyor.
İstihdam için Mesleki Eğitim Programı (İMEP 2) mutabakat metni, öncelikle programın faydalanıcı kuruluşlarının üst düzey yetkilileri Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Sayın Ali KARAGÖZ ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Bendevi PALANDÖKEN'in katılımıyla gerçekleştirilen bir törenle 09 Ekim 2024 tarihinde imzalandı.
İMEP 2, ev sahibi toplulukların yanı sıra uluslararası ve geçici koruma altındaki bireylerin sosyal ve ekonomik uyumlarını destekleyerek mesleki becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Program, hedef kitlenin kaliteli çıraklık eğitimi ve mesleki eğitim yoluyla sürdürülebilir geçim kaynaklarına ve kayıtlı istihdama erişiminin kolaylaştırılmasını destekliyor. Ahilik değerleri programın temel taşlarını oluşturuyor. Ahilik, zanaatkârların dayanışma içinde çalışarak hem bireysel hem de toplumsal kalkınmayı sağlamayı hedefleyen bir kültürel miras olarak, İMEP 2'nin ana eksenini oluşturuyor. Bu kapsamda, mesleki eğitimde iş etiği, ustalık ve iş birliği anlayışının teşvik edilmesi amaçlanıyor.