Gümrükteki makine ve cihazlar okullarımızın kullanımına teslim edilecek
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında "Tasfiyelik hale gelen cihaz, makine ve ekipman ve malzemelerin mesleki ve teknik eğitim veren okul ve kurumların atölye ve laboratuvarlarında bedelsiz olarak tahsis edilerek kullanılması" amacıyla süresiz protokol imzalandı.
Bu protokolle 16 ilde 23 tasfiye işletme müdürlüğüne bağlı ambarlarda bulunan makine ve cihazlar, kurulan komisyonlarca incelenerek bedelsiz olarak öğrencilerin kullanımına sunulacak.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığında yapılan protokol törenine Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürü Harun USLU, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri GÜLAY, Tasfiye Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Kadir GÜNDOĞDU, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur ÇETİN, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Kalite Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Salih CANBAL ve ilgili uzmanlar katıldı.
Törende söz alan Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürü Harun USLU sanayinin ve sektörün istediği nitelikli iş gücünü yetiştirmeyi hedef alan Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan bu çalışmadan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile bundan sonra da milletimizin menfaati için işbirliği içinde çalışmaya hazır olduklarını söyleyerek teşekkür etti.
Törende söz alan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri GÜLAY imzalanan bu protokol vesilesiyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığına ve Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürü Harun USLU´ya teşekkür etti. "Mesleki eğitimin iyileştirilmesi için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. 9 Aralık 2016´da yayınlanan kanun ile mesleki ve teknik eğitimi tercih eden öğrenciler birçok hak elde ettiler. Çıraklık eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alınarak özellikle küçük esnafın nitelikli iş gücü talebi karşılanmış olacaktır" dedi. Genel Müdür GÜLAY ayrıca yükseköğrenime sınavsız geçişi kaldırarak mesleki eğitimin kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti. Öğrencilerin aldığı maaşların üçte ikisi ve 10, 11 ve 12.sınıf öğrencilerinin sigorta primlerini de artık devletin karşılayacağını söyledi. Mesleki ve Teknik Eğitim okullarını sektörün ve ilgili paydaşların katılımıyla yöneteceklerini dile getiren GÜLAY "Kendi iş gücünü kendi yetiştirecek olan sektörlerin kuracağı özel meslek liselerine de ciddi şekilde teşvik vereceğiz" dedi.
Genel Müdür GÜLAY, "Okullarımızda bulunan atölye ve laboratuvarlar teknolojik donanım açısından güncelliğini yitirmiştir. Yenilemek için çareler aramaktayız. Bu anlamda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile çok faydalı bir işbirliği yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Ailelere de seslenen Genel Müdür GÜLAY “Çocuklarınızı meslek lisesine gönderin, buradan üniversiteye gidebilirler ve çift meslekleri olur. İstedikleri meslekleri ile iş bulabilirler" diye konuştu.