GENEL MÜDÜR YARDIMCISI MEHMET BAL VE DAİRE BAŞKANI ERCAN ALPAY'IN ADANA VE MERSİN ZİYARETLERİ
Uyum Haftası Programları çerçevesinde Adana ve Mersin' giden Genel Müdür Yardımcısı Mehmet BAL ve Daire Başkanı Ercan ALPAY bir dizi ziyaretlerde bulundular.
Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mehmet BAL, Daire Başkanı Sayın Ercan ALPAY ve Adana Millî Eğitim Müdürü Hasan TEVKE; Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili istişarede bulundular. Toplantıya Eğitim Müfettişleri Başkanı, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları,15 İlçe Millî Eğitim Müdürü ve İl Millî Eğitim Şube Müdürleri katılım sağladı. Toplantı Çukurova ilçesi Nezihe Yalvaç Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde gerçekleşti.
Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mehmet BAL ve Daire Başkanı Sayın Ercan ALPAY, MERSİN'de çeşitli ziyaretler ve toplantılar gerçekleştirdi. Sayın Mehmet Bal ve Sayın Ercan Alpay ilk olarak Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesinde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen Ahilik Kültürü ve Girişimcilik eğitimi alan öğretmenlerimizi ziyaret etti. Ziyarette öğretmenlerimizle Maarif Modeli ve yeni Eğitim Vizyonu uygulanma esasları ve yöntemleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ardından Sayın Mehmet Bal ve Sayın Ercan Alpay, Mahmut Arslan Anadolu Lisesini ve Mezitli Vali Şenol Engin İlkokulunu ziyaret ederek okulların eğitim öğretim hazırlıklarını inceledi. Öğretmenlerle Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve Eğitim Vizyonu konulu toplantılar gerçekleştirdi.Katılımcılar, eğitim alanında yapılacak yeniliklerin ve gelişmelerin tartışıldığı toplantıda, Maarif Modeli'nin uygulanabilirliği ve kapsamı hakkında detaylı bilgilendirme aldı. Toplantının açılışında Sayın Mehmet Bal, modelin, Türkiye'nin eğitim sistemini uluslararası standartlarla uyumlu hâle getirmek ve öğrencilere 21. yüzyıl becerilerini kazandırmak üzere tasarlandığını vurguladı.
Sayın Ercan Alpay ise, Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi konularında yapılacak düzenlemeleri ve stratejileri açıkladı. Eğitim ortamlarının modern hâle getirilmesi, öğretim süreçlerinin iyileştirilmesi ve öğrenci başarısının artırılması adına yürütülecek projeler hakkında bilgi verdi. Ayrıca, eğitim yöneticilerinin bu süreçlerdeki rolleri ve katkıları konusunda önerilerde bulundu.
İl ve ilçe millî eğitim yöneticileri, uygulama esasları ve yeni vizyon hakkında sorular sorma ve görüş bildirme fırsatı buldu. Katılımcılar, Maarif Modeli'nin yerel düzeyde nasıl hayata geçirileceği, eğitim materyallerinin ve öğretim yöntemlerinin nasıl güncellenmesi gerektiği gibi konularda fikir alışverişinde bulundu.