Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

Genel Müdür GÜLAY Eskişehir´de

Genel Müdür GÜLAY Eskişehir´de

Mesleki ve teknik eğitimi iyileştirmek amacıyla yapılan yenilik ve çalışmaları sektöre aktarmak, sektörün mesleki eğitime daha fazla destek vermesini sağlamak, mesleki ve teknik eğitimde özel sektörün payını artırmak, karşılıklı görüş alış verişinde bulunmak ve mesleki eğitimde okul-sektör işbirliğini geliştirmek hedefleriyle 11 Ocak 2017 tarihinde Eskişehir ilinde eğitim – özel sektör istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan DEMİRCİ Eskişehir Valisi Azmi ÇELİK, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri GÜLAY, Daire Başkanı Recep ALTIN, Bakan Danışmanı İsmail GÜLER, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi ÖZEN, Millî Eğitim Uzman Yardımcısı Mehmet ÇİÇEK ve ilgili birim temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya ayrıca esnaf ve sanatkâr odası başkanı, sanayi ve ticaret odalarının başkanları ve temsilcileri ile Eskişehir İlçe Milli Eğitim Müdürleri, mesleki eğimden sorumlu şube müdürleri, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul müdürleri ve Eskişehir’in önde gelen sektör temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Müsteşar Yardımcısı Ercan DEMİRCİ, Millî Eğitim Bakanlığı olarak mesleki eğitimi, eğitimin lokomotifi yaptıklarını ve mesleki eğitimle ilgili çalışmaları bu doğrultuda yürüttüklerini belirtti. Mesleki eğitimde belirlenen hedeflere ulaşmanın ancak sektörün mesleki eğitime etkin katılımı ile mümkün olacağını belirten DEMİRCİ ülkemizin yaşadığı coğrafyada mesleki eğitimin tarih boyunca büyük önem arz ettiğini ve ülkemizin 2023 hedeflerine ancak nitelikli bir mesleki ve teknik eğitimle ulaşabileceğini ifade etti.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri GÜLAY ise katılımcılara yaptığı sunum ile mesleki eğitimin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla yapılan çalışmaları anlattı.  GÜLAY mesleki ve teknik eğitim ile ilgili önemli düzenlemelerin yer aldığı 6764 sayılı kanun ile getirilen yenililerden bahsederek; çıraklık eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alındığını, çıraklık eğitimi, işletmede beceri eğitimi ve staj yapan öğrencilere ödenecek ücretin 3’te 2’sinin devlet desteği olarak verileceğini, mesleki eğitim öğrencilerinin 10. sınıftan itibaren sigortalanacağını, meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş uygulamasının kaldırılarak bunun yerine ek puan uygulamasının getirildiğini ve bütün mesleki eğitim mezunlarına teknisyenlik unvanı verileceğini ifade etti.

GÜLAY konuşmasının devamında bakanlığımızın son zamanlarda mesleki eğitim ile ilgili yaptığı önemli işler olan Okul Hamiliği Projesi, İhtisaslaşmış Okullar, sektör ile işbirliği protokolleri, mesleki ve teknik eğitim programlarının güncellenmesi, öğretim programlarına değerler eğitimi ve ahilik kültürünün yansıtılması ve mesleki ve teknik eğitim kurumları okul yönetim modelinden bahsetti.

Katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasıyla devam eden toplantı, uygulamada yaşanan sorunlara  yönelik verilen cevaplarla sona erdi.

Heyet öğleden sonra Eskişehir ilinde bulunan Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek, okulda incelemelerde bulundu.

 

12-01-201712-01-201712-01-201712-01-201712-01-201712-01-201712-01-201712-01-2017 

Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Bina, Atatürk Bulvarı No 98 1. Kat A Blok Bakanlıklar/ ANKARA -

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.