Bakanlığımız- TUSAŞ işbirliğinde Makine Teknolojisi Alan Öğretmenlerinin Mesleki Gelişimlerine Yönelik Eğitimlere Devam Ediliyor
Mesleki ve teknik ortaöğretimde son bir yılda attığı adımların sürdürülebilirliğinin sağlanması ve mesleki alanlardaki güncel gelişmelerin takip edilmesinde önemli yer tutan öğretmenlerinin iş başı ve mesleki gelişim eğitimleriyle ilgili kapsamlı bir paket hazırlanmıştı.
2019 yılı için başlangıçta 8 bin 400 öğretmeninin iş başı ve mesleki gelişim eğitimi alması planlanmıştı. Yeni işbirlikleriyle bu sayı 10 bine çıkmış ve planlamasını da yapılmıştı. Bu yılın sekiz aylık döneminde bu hedefe ulaşılınca hedefimizi 15 bin öğretmen eğitimi olarak güncelledik. Düzenlediğimiz merkezi ve mahalli eğitimlerde bu yılın 10 aylık bölümünde toplam 13 bin 21 atölye ve laboratuvar dersi öğretmeni iş başı ve mesleki gelişim eğitimi aldı. 2019 sonuna kadar 15 bin öğretmenimiz iş başı ve mesleki gelişim eğitimi alacak. Eğitim takvimi planlandığı gibi ilerliyor. Böylece bir yılda mesleki ve teknik alan ve atölye öğretmenlerinin yüzde 35'ine bu eğitim verilmiş olacaktır.
Bu kapsamda T. C. Milli Eğitim Bakanlığı ile T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İşbirliği Protokolü imzalanmıştır.
Protokol kapsamında 16-18.10.2019 tarihleri arasında "Havacılıkta İmalat Yöntemleri Kursu" ve 21-23.10.2019 tarihleri arasında "Hava Aracı Montaj Uygulamaları Kursu" TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'de Bakanlığımıza bağlı okul/kurumlarda görev yapan 50 Makine Teknolojisi alanı öğretmeninin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Eğitimler işbaşında ve TUSAŞ'ta görev yapan uzman mühendisler tarafından verilmiştir.
TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'de protokol kapsamında eğitimler devam edecektir.