Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

ADANA'DA ÖZEL SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ADANA'DA ÖZEL SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce yürütülen "Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum" Projesi kapsamında Adana'da özel sektör ile iş birliği toplantısı yapıldı. SEUP kapsamında 6 pilot okul bulunan Adana'da, Adana Valisi Dr. Süleyman ELBAN, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan ŞENER, Meslekî ve Teknik Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Korkut KOÇAK ve Milli Eğitim Bakanlığı Adana İl Müdürü Yaşar KOÇAK, basın ve özel sektör temsilcileri ile il kapsamında yapılan faaliyetlerin tanıtıldığı toplantıda buluştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan ŞENER, SEUP kapsamında düzenlenen toplantıda iş dünyasına seslendi. ŞENER; "Sizlerin Mesleki ve Teknik Eğitim paydaşları olarak süreç içinde yer almanız, ihtiyaç ve beklentilerinizi bizlere yansıtmanız ve bu doğrultuda en son teknolojik olanaklar ve müfredat ile yetişen öğrencilerimize önce staj, sonra istihdam imkânları vermeniz ile projelerimiz amacına ulaşabilir" diyerek özel sektör ve kamu iş birliği mesajını iletti.

Proje kapsamında, 8 pilot ilde bulunan 55 mesleki ve teknik ortaöğretim kurumunun 1.187 atölye ve laboratuvarı öğrenciler için teknolojik gelişmelere uygun hale getiriliyor. Proje ile etkin ve verimli bir mesleki ve teknik eğitim için eğitim ortamları son teknoloji makine, teçhizat ve eğitim kitleriyle yenileniyor. Söz konusu atölye ve laboratuvarların 173'ü Adana'daki okullarda bulunuyor.

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bu projeyle, geçici koruma altındaki Suriyelilerin ve Türk ev sahibi toplulukların sosyal ve ekonomik uyumunu sağlamayı amaçlıyor. Öğrencilerin servis, öğlen yemeği, kıyafet, çanta ve kırtasiye gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Proje kapsamında öğrencilerin kaynaşması için ortak sosyal faaliyetler gerçekleştiriliyor. Hem geçici koruma altındaki Suriyeli öğrencilerin hem de Türk öğrencilerin (14-17 yaş) istihdam edilebilirliklerini ve yeterliliklerini iyileştiriyor, mesleki eğitime teşvik ediyor. Böylece Türkiye'nin nitelikli işgücünün artırılması hedefleniyor. Bakanlık, sektör temsilcileriyle iş birliğini güçlendiriyor. Müfredatlar, sektörlere göre güncelleniyor. Başarılı öğrencilere burs verilmesi, istihdam sağlanması gibi konularda da kamu ve özel sektör iş birlikleri önemseniyor.

28-02-202228-02-202228-02-2022


Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Bina, Atatürk Bulvarı No 98 1. Kat A Blok Bakanlıklar/ ANKARA - https//mtegm.meb.gov.tr/mebpanel/onizlemeRedirect.php?KNO=1013CHK=a1eb88aa04d4cd13ee32e1a50b86e7d5e8d427d1

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.