Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

2022 AVRUPA MESLEKİ BECERİLERİ 16-20 MAYIS TARİHLERİNDE DÜZENLENİYOR

2022 AVRUPA MESLEKİ BECERİLERİ 16-20 MAYIS TARİHLERİNDE DÜZENLENİYOR

Avrupa Komisyonu tarafından 2016 yılından itibaren düzenlenen, mesleki ve teknik eğitimin sunduğu birçok faydayı sergilemek için öğretmenler, kurum ve kuruluşlar, öğrenciler gibi tüm paydaşların tek bir çatı altında bir araya geldiği 2022 Avrupa Mesleki Beceriler Haftası 16-20 Mayıs 2022 tarihlerinde Mesleki Eğitim Öğretim ve Yeşil Dönüşüm temasıyla yapılacaktır. Bu tema, Yeşil Dönüşüm kapsamında insanları uygun becerilerle donatmak ve Yeşil Mutabakat (European Green Deal) çerçevesinde 2050 yılına kadar karbon nötr hale gelmek için gerekli adımların atılması ile uyumlu biçimde seçilmiştir.

Mesleki ve teknik eğitime dikkat çekmenin temel amaç olduğu Avrupa Mesleki Beceriler Haftası ülkemizde yoğun bir katılımla aktif bir şekilde ilerleyecek.

Hafta için Mesleki Eğitim Hikayeni Paylaş, Etkinlikler ve Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Ödülleri kategorilerinde bir kurgu izleniyor. Tüm Avrupa çapından mesleki ve teknik eğitimin parçası olan kişi ve kurumlar Haftanın bir parçası olabiliyor. Ülkemiz ise Hafta çalışmalarına katılım için tüm kategorilerde faaliyetler yürütüyor. İl Millî Eğitim Müdürlükleri bünyesinde Avrupa Mesleki Beceriler Haftasına özel olarak kurulan Çalışma Grupları okullarımızın sürecin birer parçası olması için rehberlik yapıyor ve çalışmalara öncülük ediyorlar.

Avrupa Mesleki Beceriler Haftasının Mesleki Eğitim Hikayeni Paylaş kategorisinde bireyler mesleki ve teknik eğitim hakkındaki hikayelerini aktarırken, Etkinlikler kategorisinde Hafta teması ve amaçları ile uyumlu biçimde mesleki ve teknik eğitime katma değer yaratabilecek faaliyetler Millî Eğitim Müdürlüklerimiz ve okullarımız tarafından düzenliyorlar. Yapılan çalışmalar Avrupa Mesleki Beceriler Haftası Portalı ile takip edilebiliyor. https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/index_en

Ülkemizde gerçekleştirilecek etkinliklere katılım sağlamak için Portal ve İl Millî Eğitim Müdürlükleri bünyesinde kurulan Çalışma Grupları ve sosyal medya duyuruları vasıtasıyla bilgi alınabilir.

Avrupa Mesleki Beceriler Haftası kurgusunda önemli bir yer tutan "Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Ödüllerinde" bu yıl Ankara Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi "Yenilikçi Mesleki Eğitim Kurumu" başlığında finalde aday gösterildi. Kazananların belirlenmesinde halk oylaması ve jüri değerlendirmesi bir arada değerlendirilecek ve 18 Mayıs 2022 tarihinde sonuçlar açıklanacak.

Ayrıca, Hafta özelinde 18-19 Mayıs 2022 tarihlerinde Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenecek uluslararası çevrimiçi konferansa katılım sağlanabiliyor. Mesleki ve teknik eğitimdeki güncel gelişmelere ilişkin bilgi alınabilecek panel ve konuşmaların yer alacağı konferansa https://evsw2022.eu/european-commission-conference bağlantısı üzerinden kayıt yaptırılabilir.

Avrupa Mesleki Beceriler Haftasına gösterilen ilgi ve verimli katılım ile ülkemizde mesleki ve teknik eğitime yönelik yapılan çalışmaların uluslararası anlamda da duyurulması ve görünürlüğün sağlanması amaçlanıyor.

https://meslegimhayatim.meb.gov.tr/haber/2022-avrupa-mesleki-beceriler-haftasi

Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Bina, Atatürk Bulvarı No 98 1. Kat A Blok Bakanlıklar/ ANKARA - https//mtegm.meb.gov.tr/mebpanel/onizlemeRedirect.php?KNO=1013CHK=a1eb88aa04d4cd13ee32e1a50b86e7d5e8d427d1

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.