Page 49 - hamur

Basic HTML Version

39
Zeytinyağlılar
BİBER TATARI
Kullanılacak Malzemeler (6 kişilik)
• 200 gram kurutulmuş etli biber
• 100 gram süzme yoğurt
• 3 diş sarımsak
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• Yeteri kadar tuz ve pul biber
• 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
İşlem Basamakları
1.
Kurumuş biberler yıkanır.
2.
Tencereye suyu koyulup biraz tuz ilave edilir, kaynamaya bırakılır.
3.
Kaynayan suyun içerisine biberler konur, 5 dakika (yumuşama aşaması) kaynatılır.
4.
Ocaktan alınıp suyunu süzdükten sonra çekirdekleri ayrılır.
5.
Biberler yağda çevrilir.
6.
Biberler servis tabağına alınıp üzerine isteğe göre sarımsaklı yoğurt dökülür.
7.
Son olarak tereyağı ile pul biber eritilerek üzerine dökülür.
8.
Servise hazırlanır.