Page 41 - hamur

Basic HTML Version

31
Zeytinyağlılar
BELLO
(MERCİMEKLİ KÖFTE)
İşlem Basamakları
1.
Kuru soğan doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. İçine salça ilave edilip ocaktan indirilir.
2.
Diğer tarafta mercimek yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlanır. Mercimekler sararıp su-
yunu çektikten sonra ateşten alınır, içine ince bulgur ilave edilerek karıştırılır.
3.
Kapağını kapatıp 15 dakika bekletilir.
4.
Maydanoz ve soğanın yeşil kısımları ince ince doğranıp diğer malzemelerle birlikte mercimekle
bulgura ilave edilir.
5.
Daha sonra köfte şeklinde biçimlendirilerek servis edilir. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine
yarım limon suyunu gezdirilebilir.
Kullanılacak Malzemeler (8 kişilik)
• 1 su bardağı ince bulgur
• 2 su bardağı kırmızı mercimek
• 4 su bardağı su
• 2 çay kaşığı tuz
• 2 çay kaşığı pul biber
• 5 çay kaşığı kimyon
• 1 demet yeşil soğan
• 1 demet maydanoz
• 3 çay kaşığı salça
• 2 çorba kaşığı -sıvı yağ
• 1 soğan