Page 39 - hamur

Basic HTML Version

29
Zeytinyağlılar
BATIRMA (BATIRIK)
• 2,5 su bardağı ince bulgur
• 3 su bardağı ılık su
• 1,5 su bardağı tahin
• 1 su bardağı susam
• 1 su bardağı fıstık
• 2 orta boy kuru soğan
• 3 orta boy domates
• ½ yemek kaşığı domates salçası
• 6-7 adet yeşil soğan
• 1 demet maydanoz
• ½ su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırıla-
bilir)
• 2,5 tatlı kaşığı tuz
• 1,5 tatlı kaşığı kırmızı biber
• 1,5 tatlı kaşığı kimyon
İşlem Basamakları
1.
Bulgur, derin tepsiye konur ve ılık suyla ıslatıp kapak kapatarak 20-25 dakika bekletilir.
2.
Bir bütün soğan, 3 su bardağı su konmuş tencerenin içinde haşlanıp soğan aromalı su bulgurun
üzerine dökülür.
3.
Yeşil soğan ve maydanoz yıkanıp ayıklanır ve ince ince kıyılır.
4.
Domateslerin kabuğu soyulup küçük küçük doğranır.
5.
Bulgura; doğranmış kuru soğan, salça, domates, kimyon, kavrulmuş susam, robotta çekilmiş kav-
rulmuş fıstık ve kırmızıbiber katılarak yumuşayıncaya kadar yoğrulur.
6.
Tahin katılıp tekrar yoğrulur.
7.
Yeşil soğan, maydanoz, tuz, limon suyu katılıp karıştırılır.
8.
Avuç içinde, parmaklar arasında sıkılarak köfte şekli verilir
9.
Marul turşu veya domates salatasıyla servis yapabilir.
Kullanılacak Malzemeler (6 kişilik)