Page 33 - hamur

Basic HTML Version

23
Zeytinyağlılar
BAT
Karadeniz Bölgesi
Kullanılacak Malzemeler
• 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
• 2 çorba kaşığı salça
• 2 adet domates
• 2 adet yeşilbiber
• 2 adet kuru soğan
• Yarım demet yeşil soğan
• Yarım demet maydanoz
• Yarım demet dereotu
• 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
• 1 çorba kaşığı kuru reyhan
• 1 fincan ince bulgur
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 1 tutam tuz
• 200 gram üzüm yaprağı
• 5-6 dilim ev ekmeği
İşlem Basamakları
1.
Mercimek yıkanıp süzdürülür.
2.
Tencereye koyup üzerini 4-5 parmak geçecek kadar suyun içinde bir taşım kaynatıp köpüğü alınır.
3.
Ateşi kısılarak mercimekler yumuşayıncaya kadar haşlanır.
4.
İçine bulgur katıp karıştırarak soğumaya bırakılır.
5.
Ceviz içi havanda hafif irice dövülür.
6.
Biberlerin saplarıyla tohumları temizlenir ve ince kıyılır.
7.
Domatesler ve soğan küp şeklinde doğranır.
8.
Taze otlar ince ince kıyılır.
9.
Soğuyan mercimeğin içine salça, tuz, kırmızıbiber, soğan, domates, yeşil biber ve yeşillikler ek-
lenerek iyice karıştırılır.
10.
Ceviz içi serpilip karıştırarak haşlanmış asma yaprağı ve ev ekmeği eşliğinde servis edilir.