Page 279 - hamur

Basic HTML Version

269
Zeytinyağlılar
ZEYTİNYAĞLI RADİKA
(KARAHİNDİBA)
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 1 kg radika
• 1 kâse süzme yoğurt
• 1 çay kaşığı tuz
Sosu için
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 limonun suyu
• 3-4 diş sarımsak
• 1 çay kaşığı tuz
1.
Radikalar temizlenip iyice yıkanıp süzülür.
2.
Kaynayan tuzlu suya azar azar radika atılır.
3.
5-6 dakika haşlanıp kevgirle servis tabağına alınır.
4.
Haşlama suyundan üzerine biraz gezdirilir.
5.
Radikalar ılıyınca zeytinyağı, limon suyu, tuz ve ezilmiş sarımsakla hazırlanan sos
radikaların üzerine gezdirilir.
6.
5 dakika bekleyip yoğurtla servis edilir.
İşlem Basamakları