Page 273 - hamur

Basic HTML Version

263
Zeytinyağlılar
YUMURTA DOLMASI
Kullanılacak Malzemeler (6 kişilik)
• 10 adet haşlanmış yumurta
• 2 adet yumurta
• 3 dilim bayat ekmek
• Sıvı yağ
• Maydanoz
• Tuz, karabiber
• Sıvı yağ (kızartmak için)
İşlem Basamakları
1.
Haşlanmış yumurtalar, uzunlamasına ikiye bölünerek sarıları ayrılır.
2.
Bayat ekmekler ıslatılıp sıkılır.
3.
Yumurta sarıları, ekmek, maydanoz, tuz, karabiber iyice yoğrulur.
4.
Yarım kalan yumurta beyazlarına doldurulup çırpılmış yumurtaya bulayıp kızartılır.
5.
Yeşil salata ile ikram edilir.
Not:
Özellikle hıdrellez ve pikniklerde vazgeçilmez bir gelenektir. Yumurta dolması olmadan hıdrellez
olmaz gibi bir düşünce hakim olmuştur.