Page 269 - hamur

Basic HTML Version

259
Zeytinyağlılar
YOĞURTLU KÖFTE
(KİFTEL LEBEN)
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 1 su bardağı içli köftelik bulgur
• 2 su bardağı yoğurt
• İsteğe göre sarımsak
• Tuz
• Kuru nane
• Zeytinyağı
• Toz kırmızıbiber
Sosu ve Üzeri için
• Sarımsaklı yoğurt
• Tereyağı ya da zeytinyağı
• Toz kırmızıbiber
İşlem Basamakları
1.
Bulgur ıslatılarak yarım saat dinlendirilir.
2.
Dinlendirilen bulgura tuz ilave edilerek hamur haline getirilene kadar yoğrulur.
3.
Ufak parçalar halinde koparılan hamur parmak ile el ayası içinde bastırılarak şekil verilir.
(2 cm’lik köfteler ).
4.
Hazırlanan köfteler tuzlu su içinde10-15 dakika haşlanır ve kevgir ile süzülür.
5.
Sarımsak dövülerek yoğurda katılır ve daha önce haşlanıp soğuk suda süzülen köftelerin
üzerine ilave edilir.
6.
Zeytinyağı ya da tereyağı kızdırıldıktan sonra içine toz kırmızıbiber atılıp kavrulur.
7.
Hazırlanan sos yoğurtlu köftelerin üzerine eklenir ve kuru nane serpilerek servis edilir.