Page 265 - hamur

Basic HTML Version

255
Zeytinyağlılar
YALANCI KURU PATLICAN DOLMASI
Kullanılacak Malzemeler
• 1 su bardağı bulgur
• 1 yemek kaşığı salça
• ½ çay bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 5-6 dal yaş nane
• ½ demet maydanoz
• 1 tatlı kaşığı karabiber, renk biberi
• ½ çay bardağı nar ekşisi
• 1 adet soğan
İşlem Basamakları
1.
İlk olarak kuru patlıcanlar haşlanır.
2.
Daha sonra soğuk suyun içinde bir saat kadar bekletilir. (kabarması ve kekresi gitmesi için).
3.
Tavanın içine zeytinyağı konarak ince doğranmış soğan kavrulur, içine salça ilave edilip bir iki dakika
daha kavrulur.
4.
Bulgur, tuz, nar ekşisi, karabiber eklenerek karıştırılır. En son ince doğranan nane ve maydanoz
ilave edilir.
5.
Haşlanıp süzülen kuru patlıcanların içine hazırlanan iç patlıcanların ağız kısmında boşluk bırakılarak
doldurulur.
6.
Ayrı bir tavada zeytinyağı, salça, renk biber biraz kavrulduktan sonra içine 2 su bardağı
sıcak su konulur.
7.
Doldurulan patlıcanlar ayrı bir tencereye iç içine konularak dizilir. Salçalı suyla yarım saat pişirilir.
Sıcak servis yapılır.
Salçalı Su İçin
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 çay bardağı zeytinyağı