Page 261 - hamur

Basic HTML Version

251
Zeytinyağlılar
TUMBİ
İşlem Basamakları
1.
Patlıcanlar kuşbaşı doğranarak tavada kızartılır.
2.
Kâğıt havlu yayılmış bir tepsi içerisine çıkartılır.
3.
Bir tencerede doğranan küçük soğanlar kavrulur.
4.
Biber, domates ve patlıcanlarda eklenerek pişirilmeye bırakılır.
5.
Isıtılmış olan su üzerine dökülerek baharatlandırılır.
6.
Sütlü göceyi de ekledikten sonra biraz daha kaynatılır.
7.
Demlenmesi için altı kapatılır.
8.
İçi yağlanmış olan fırın tepsisine kepçe ile dökülür.
9.
Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırına verilir.
10.
Üzeri kızarınca servis edilir.
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 500 gram sütlü göce
• 3 adet patlıcan
• 2 adet biber
• 2 adet domates
• 1 adet soğan
• 2 adet yumurta
• Karabiber
• Tuz, kekik
• Pul biber, kuru nane
• 1 su bardağı yağ