Page 259 - hamur

Basic HTML Version

249
Zeytinyağlılar
TOMARA TAVASI
Kullanılan Malzemeler
• Tomara 1 bağ (Yörede dalları yenen otçul bitki,15-20 yaprak)
• Mısır unu ½ su bardağı
• Yumurta 2 adet
• Tuz ve baharatlar
• Sıvı yağ 3-4 yemek kaşığı
İşlem Basamakları
1.
Tomara dalları yapraklarından ayıklanarak , ayrılır. Yıkanıp, doğranır.
Kaynar tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır. Sert ve dikenli olduğu için iyice haşlanır.
2.
Haşlanınca süzülür ve soğuk sudan geçirilir. Soğutulduktan sonra mısır unu ve yumurta
ile harmanlanıp karıştırılır. Tuz ve kırmızı biber eklenir.
3.
Yağlanmış tavaya , karışım yayılarak konur ve alt üst edilerek iki tarafı da kızartılır.
4.
Sıcak olarak yanında yoğurtla servis yapılır.