Page 253 - hamur

Basic HTML Version

243
Zeytinyağlılar
TAZE FASULYE KAVURMASI
Kullanılan Malzemeler
(
4 kişilik)
• ½ kg taze fasulye
• 1 büyük baş soğan
• Yarım demet maydanoz
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 çay bardağı kırılmış ceviz
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı biber salçası
İşlem Basamakları
1.
Taze fasulye yıkanıp1 litre suda haşlanır, süzülür.
2.
Tavaya konan zeytinyağında küçük küçük doğranan soğanlar hafifçe kavrulur.
3.
Salça ilave edilip karıştırmaya devam edilir, tuzu eklenir.
4.
Ceviz de ilave edilerek bir iki kez daha karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır.
5.
Servis tabağına konularak servis edilir.