Page 251 - hamur

Basic HTML Version

241
Zeytinyağlılar
TARHANA YOĞURDU (DORAK AŞI)
Kullanılacak Malzemeler
• Yarım kilo kırmızıbiber
• Yarım kilo domates
• 6 adet orta boy soğan
• Bir tutam tarhana otu,
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 1 su bardağı yoğurt
İşlem Basamakları
1.
Soğanlar soyulur, dörde bölünür.
2.
Kırmızıbiberler iri parçalar halinde doğranır.
3.
Domatesler dörde bölünür.
4.
Tencerenin dibine önce soğanlar konulur, sonra biber sonra da domatesler dizilir.
5.
Ortasına tarhana otu, tuz konur.
6.
Yarım çay bardağı su ile iyice kaynatılır.
7.
Sebzeler pişince tabağa alınır.
8.
Nohut ve yoğurt ile süslenip servis edilir.