Page 25 - hamur

Basic HTML Version

15
Zeytinyağlılar
BAKLA
Kullanılan Malzemeler (8 kişilik)
• 1 kg taze Datça baklası
• 1 yemek kaşığı un
• ½ su bardağı su
• 1 adet büyük boy soğan ya da iki demet taze soğanın beyaz kısımları
• 2 çorba kaşığı kuru nane
• 2 adet kesme şeker
• Yarım limon suyu
• 1 çay kaşığı limon tuzu, tuz
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• Dereotu ve pul biber
İşlem Basamakları
1.
Derin bir kâseye un konup üzerine su doldurulur. Baklalar ayıklandıktan sonra kararmasın
diye bu suya konur.
2.
Tencereye zeytinyağı konarak kıyılmış soğanlar ve baklalar ilave edilerek bir süre kavrulur.
3.
Nane, limon suyu, tuz ve kesme şeker eklenir.
4.
Tencereye, baklaların üzerine örtecek kadar su konur.
5.
20 dakika harlı 40 dakika kısık ateşte bir saat pişirilir.
6.
Üzerine pul biber ve dereotu serperek servis edilir.
Ege Usulü