Page 23 - hamur

Basic HTML Version

13
Zeytinyağlılar
BALCAN SOĞAN
Kullanılacak Malzemeler
• 2 adet patlıcan
• 3 adet biber
• 2 adet soğan
• 1 adet yufka
• Tuz
• Koruk suyu (nar ekşisi ya da erik ekşisi de kullanılabilir.)
• ½ Limon
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
İşlem Basamakları
1.
Patlıcanlar közlenip soyulur.
2.
Patlıcanların üzerine kararmaması için limon sıkılır, bekletilir.
3.
Daha sonra patlıcanlar küçük küçük kesilir.
4.
Yağda biber ve soğan kavrulur.
5.
Yufka açılıp içerisine patlıcanlar konur.
6.
Yağda kavrulan soğan ve biberler yufkanın içerisine konulur.
7.
Üzerine koruk dökülür, dürüm yapılarak servis edilir.