Page 17 - hamur

Basic HTML Version

7
Zeytinyağlılar
ANTALYA PİYAZI
Kullanılacak Malzemeler
• 500 gram Çandır fasulyesi
Sos malzemeleri
• 3 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye
• 1 kahve fincanı tahin
• 5 - 6 diş ezilmiş sarımsak
• 2 kahve fincanı zeytinyağı
• 1 adet limon
• 1 kahve fincanı sirke
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 çay bardağı su
Üstü için
• 4 adet haşlanmış yumurta
• 3 adet domates
• 6 adet sivri biber
• 4 adet taze soğan
• ½ demet maydanoz
• 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı tuz
1.
Fasulyeler, akşamdan sabaha tuzlu su için-
de bekletilir (Fasulyelerin uzun süre beklet-
meden şişmelerini istiyorsanız, 5 dakika bol
tuzlu suda kaynatıp 1 saat haşlama suyunda
bekletiniz.).
2.
Şişmiş fasulyeler orta ateşte, tuzlu bol suda
yaklaşık 20-25 dakika ön haşlamaya tabi tu-
tulur.
3.
Haşlama suyu dökülür, fasulyeler yıkanıp
tekrar tencereye konur ve tuzlu suda haşla-
maya bırakılır.
4.
Fasulyeler çatlayıp iyice pişip haşlama suyu
çekilir gibi oluncaya kadar haşlanır ve ılıma-
ya bırakılır.
Sos hazırlama
1.
Haşlanmış fasulyelerden 3 yemek kaşığı alı-
nır, çukur bir kap içerisinde çatalla ezilir.
2.
Ezilmiş fasulyelere, listede verilmiş diğer sos
malzemeleri katılıp karıştırılır (Bu işlem,
mikserle de yapılabilir.).
Piyazın hazırlanması
1.
Haşlanmış fasulyeler, servis tabağına konur.
2.
Üzerine sos gezdirilip karıştırılır.
3.
Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış
domatesler, dörde bölünmüş yumurtalar, ayık-
lanmış ve yıkanıp ince kıyılmış taze soğanlar,
yeşil sivri biber ve maydanozlar, tuz, kırmızı
pul biber ve karabiber fasulyelere eklenip
karıştırılır.
Not
1.
Bazı uygulamalarda salata sosuna ilaveten
bir yumurtanın sarısı da katılmaktadır.
2.
İstenirse siyah zeytin de konabilir.
3.
Taze soğan yerine piyazlık doğranmış, tuzla-
nıp ince akan musluk suyu altında mıncıklan-
mış kuru soğan da kullanılabilir.
İşlem Basamakları