Page 15 - hamur

Basic HTML Version

5
Zeytinyağlılar
AKKIZ
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 1 orta boy soğan
• ½ kilo akkız otu
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• ½ çay kaşığı tuz
• 2 bardak su
• 1,5 kaşık un
• 1adet limon
• 1 tam tavuk göğsü
İşlem Basamakları
1.
Doğranmış tavuk eti zeytinyağında soğan ile kavrulur.
2.
Doğranmış akkız otları karışıma eklenerek su ilavesiyle pişirilir.
3.
Arzuya göre bir kâsede 1-1,5 kaşık un ve 1 limon suyu karıştırılarak terbiye yapılır,
4.
Hazırlanan terbiye yemeğe eklenerek bir iki taşım daha kaynatılır.
5.
Sıcak olarak servis edilir.