Page 13 - hamur

Basic HTML Version

3
Zeytinyağlılar
ADIK SALATASI
(KAZAYAĞI)
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• ½ kg adık (kazayağı otu)
• 3 su bardağı su
• ½ çay bardağı zeytinyağı
• 1 adet limon veya sirke
• 2-3 diş sarımsak
İşlem Basamakları
1.
Adıklar ayıklanır, yıkanır.
2.
Uygun büyüklükteki tencereye 3 su bardağı su konarak adıklar ilave edilir, yumuşayıncaya
kadar haşlanır.
3.
Adıklar pişince suyu süzülür ve soğuyana kadar beklenir.
4.
Sarımsakların kabukları soyulup havanda dövülür, 1 adet limon sıkılır.
5.
Salata tabağına alınan adıkların üzerine zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, limon suyu
ilave edilir, karıştırılarak servis edilir.
Marmara Usulü