Page 45 - çorbalar

Basic HTML Version

35
Hamur İşleri & Pilavlar
ETLİ EKMEK
Kullanılacak Malzemeler
• 500 gr Un
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Aldığı kadar su
İç malzemesi
• 500 gram kıyma
• 1 adet orta boy kuru soğan
• ½ çay kaşığı karabiber
• ½ tatlı kaşığı tuz
• hamur üstü için 1 çay bardağı sıvı yağ
İşlem Basamakları
1.
Un, tuz ve suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
2.
Hamur, 10 zivala (beze) yapılarak nemli bez altında 20 dakika dinlendirilir.
3.
Kıyma; çok ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber ile yoğrulur, biraz su konularak gevşetilir.
4.
Zivalalar un serpilerek bıçak sırtı kalınlığında açılır, üstü çok az sıvı yağ ile yağlanır.
5.
Açılan hamurun yarısına kıymalı iç yayılır, diğer yarısı üstüne kapatılarak kenarları parmaklabas-
tırılarak yapıştırılır.
6.
Kızdırılmış saç üstünde hafif pembe renkte önce bir yüzü, daha sonra kürekle çevrilerek diğer yüzü
pişirilir.
7.
Pişen etli ekmeklerin sadece bir tarafı yağlanır, yağlanmayan taraf diğer yağlanan yüzeyle
birleşecek şekilde üst üste konulur ve sıcak olarak servis edilir.
Karadeniz Usulü