Page 43 - çorbalar

Basic HTML Version

33
Hamur İşleri & Pilavlar
EL KÖFTESİ
Kullanılacak Malzemeler (6 kişilik)
• 1 su bardağı yoğurt veya süt
• Kızartmak için bir su bardağı sıvı yağ
• Hamuru için 1,5 çay bardağı sıvı yağ
• 5 su bardağı un
• 2 adet yumurta
• Bir çay kaşığı tuz
• Bir çay kaşığı karbonat
• 200 gr. beyaz peynir
• Maydanoz
• Bir yemek kaşığı limon suyu
İşlem Basamakları
1.
Bir kabın içerisine sıvı yağ, yoğurt veya süt, yumurta, limon suyu, tuz ve kabartma tozu atılarak
karıştırılır.
2.
Bu karışıma yeterince elenmiş un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.
3.
Peynir rendelenerek ince kıyılmış maydanozla karıştırılır.
4.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yufka açılır.
5.
Açılan yufka içerisine peynir, maydanoz karışımından koyulup yufkanın yarısı üzerine gelecek
şekilde etrafı toparlanarak kapatılır.
6.
Hazırlanan börekler kızgın yağda kızartılır.