Page 41 - çorbalar

Basic HTML Version

31
Hamur İşleri & Pilavlar
DOLMA İÇİ
Kullanılacak Malzemeler
• 1 kâse dolma içi (ince bulgur ve kırık yarma karışımı)
• 1 adet kuru soğan
• 1 adet patates veya kuru bakla
• 1 adet yeşil biber
• 1 adet domates
• 2 çorba kaşığı salça
• Kırmızıbiber, reyhan, tuz
• 2 su bardağı su
İşlem Basamakları
1.
İnce doğranmış soğan, biber, patates bir tencerede kavrulur.
2.
Doğranmış domates ve salça eklenerek kavurmaya devam edilir.
3.
Su eklenir ve kaynayınca dolma içi ilave edilir.
4.
Baharatlar eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.
Not:
Sıcakken, haşlanmış lahana ve turşu ile servis edilir.