Page 39 - çorbalar

Basic HTML Version

29
Hamur İşleri & Pilavlar
ÇINGILLI PİLAV
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 2 çorba kâsesi köy eriştesi
• 1 çorba kâsesi kuskus
• 2 çorba kaşığı tarhana
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 5 su bardağı su
İşlem Basamakları
1.
Erişte ve kuskus, bol suda tuz ve sıvı yağ ilavesi ile makarna gibi pişirilir (15 dakika).
2.
1 kaşık tereyağında tarhana (Özel pişirilerek yapılmış tarhana olmalıdır.) kavrulur (3 dakika).
3.
Erişteli makarnanın üzerine dökülür.
4.
Sıcak servis edilir.