Page 37 - çorbalar

Basic HTML Version

27
Hamur İşleri & Pilavlar
ÇİLLİ
• Bir çay bardağı sıvı yağ
• 2 adet soğan
• 750 gram yağsız kuşbaşı et
• 200 gram kuş üzümü
• 200 gram dolmalık fıstık
• 3 su bardağı su
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı kırmızıbiber
• ½ çay kaşığı karabiber
Pilav malzemeleri
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 4 su bardağı bulgur
• 2 tatlı kaşığı tuz
• 6 su bardağı su
Süsleme için
• 1 adet limon
• 3-4 adet maydanoz
• 4 kaşık tereyağı
1.
Kuşbaşı doğranmış etler bir tencerede içeri-
sinde, hiçbir şey konmadan kendi suyunu
çekinceye kadar pişirilir.
2.
Pişirilen etlerin içerisine bir çay bardağı sıvı
yağ dökülür, kısa bir süre daha pişirilir.
3.
Yarım halka şeklinde doğranmış soğanlar
ilave edilir.
4.
Soğanların renkleri dönünceye kadar
kavrulur.
5.
Önceden ayıklanmış ve suyun içerisinde bir
süre bekletilmiş olan kuş üzümleri ve dolma-
lık fıstıklar tencereye ilave edilir.
6.
Bir çay kaşığı kırmızıbiber ve tuz ile kıvrımları
açılıp irileşinceye kadar pişirilir.
Pilav
1.
İki yemek kaşığı tereyağı bir tencereye konu-
larak eritilir.
2.
Yağ eriyince üzerine dört su bardağı bulgur
ilave edilir. Üç dört dakika kavrulur.
3.
Altı su bardağı su eklenir.
4.
İki tatlı kaşığı tuz da ilave edilerek suyunu
çekinceye kadar pişirilir.
Süsleme
1.
Pilav bir kek kabına konularak şekillendirilir.
2.
Düz bir tepsi üzerine ters çevrilir.
3.
Daha önce pişirilmiş ve hazırlanmış olan çilli
kek kabıyla şekillendirilmiş pilavın iç kısmına
ve eteklerine düzgünce yerleştirilir.
4.
Başka bir kapta eritilen dört kaşık tereyağı
pilav üzerine gezdirilir.
5.
İsteğe göre kenar kısımları domates, limon,
maydanoz ile süslenir.
6.
Pilavın üst kısımlarına kırmızı toz biber gezdi-
rilerek servise hazır hale getirilir.
İşlem Basamakları
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)