Page 35 - çorbalar

Basic HTML Version

25
Hamur İşleri & Pilavlar
ÇİĞDEM PİLAVI
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 1su bardağı pilavlık bulgur
• 1 adet kuru soğan
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı domates salçası
• 2 kök çiğdem
• Tuz, karabiber
İşlem Basamakları
1.
Bulgur ayıklanır.
2.
Diğer tarafta soğanlar ince bir şekilde doğranır.
3.
Tencerede yağ eritilir ve doğranmış soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
4.
Salça eklenir biraz daha kavrulur.
5.
Daha sonra bulgur tencereye ilave edilir.
6.
İki su bardağı sıcak su ilave edilir.
7.
Tuz ve tohum çiğdem ilave edilir, suyu çekilinceye kadar 20 dakika kısık ateşte pişirilir.
9.
Biraz demlendirdikten sonra sıcak servis edilir.