Page 33 - çorbalar

Basic HTML Version

23
Hamur İşleri & Pilavlar
Çİ BÖREK
Kullanılacak Malzemeler (4-6 kişilik)
Hamuru için
• 4-5 su bardağı un
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Su
İçi için
• 250 gram kıyma
• 1 adet orta boy soğan
• 1 çay kaşığı tuz
• ½ çay kaşığı karabiber
• ½ çay bardağı su
Kızartma için
• 1 litre sıvı yağ
İşlem Basamakları
1.
Bir kabın içinde un, su ve tuz karıştırılır ve kulak memesi kıvamına gelene dek yoğrulur.
2.
Hamur nemli bez altında 30 dakika dinlendirilir.
3.
Soğanlar çok ince rendelenir, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su ilave edilir, iyice karıştırılır ve iç
harcı hazırlanır.
4.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır ve yaklaşık 15-20 cm çapında hamur
açılır.
5.
Hazırlanan iç harcı daire biçiminde açılan hamurların yarısına ince bir tabaka halinde koyulur.
Hamurun diğer kısmı harcın üzerine kapatılır ve yarım ay biçimine gelmiş hamur kapama tırtılı
ile kesilir.
6.
Hazırlanan çi börekler çok kızgın yağa atılarak iki tarafı hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.
7.
Fazla yağının akması için bir kevgire koyulur ve sıcak olarak servis edilir.