Page 31 - çorbalar

Basic HTML Version

21
Hamur İşleri & Pilavlar
ÇAKMAK
Kullanılacak Malzemeler
• 3 adet yumurta
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• ½ su bardağı fındık yağı
• ½ su bardağı tereyağı
• 1 çay kaşığı karbonat
• ½ limon suyu
• Aldığı kadar un
İşlem Basamakları
1.
3 yumurtanın birinin sarısı ayrılır.
2.
Kalan yumurtalar şekerle çırpılırak yoğurt, limon suyunda eritilmiş karbonat dökülür.
3.
Bu karışıma un ilave edilip hamur yoğrulur.
4.
Yapılan hamur saç örgüsü ya da burma şekilleri verilir.
5.
Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
6.
Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür.
7.
180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.