Page 303 - çorbalar

Basic HTML Version

293
Hamur İşleri & Pilavlar
ZERDE
Kullanılacak Malzemeler
1 kahve fincanı pirinç
9 kahve fincanı su
2 kahve fincanı şeker
½ çay kaşığı safran
1 kahve fincanı kuş üzümü
İşlem Basamakları
1.
Pirinç ayıklanır, yıkanıp hafif ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir.
2.
Sertleşmemesi için önce bir kaşık şeker ilave edilir, bir taşım kaynayınca bir kaşık daha eklenir,
tekrar kaynayınca geri kalanı ve kuşüzümü ilave edilerek, pirinçler yumuşayıncaya kadar
kaynatılır.
3.
Ocaktan almaya yakın safran eklenir, kanarya sarısı olunca ateşten alınarak kâselere konulur.
4.
Soğuk olarak servis edilir.
Akdeniz Usulü