Page 297 - çorbalar

Basic HTML Version

287
Hamur İşleri & Pilavlar
YUMURTA TATLISI
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 4 yumurta
• 3 su bardağı + 1 kahve fincanı irmik
• 4 su bardağı un
• 250 gram tereyağı
• 2 yemek kaşığı su
• 1 çay bardağı tepeleme şeker
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
• 5 su bardağı şeker (1 kg )
• 1 limon
• 4,5 su bardağı su
İşlem Basamakları
1.
2 yemek kaşığı su ile 2 yemek kaşığı şeker eritilir.
2.
250 gram tereyağı tavada eritilir.
3.
Eritilen şekere tereyağı ve 4 yumurta sarısı eklenerek karıştırılır.
4.
Bu karışıma un, irmik, kabartma tozu, yumurta akı, vanilya ilave edilir; karışım yoğrulur.
5.
Köfte şekli verilerek tepsiye dizilir, 180 derece fırında pişirilir.
6.
1 su bardağı şeker 1 su bardağı su ve bir iki damla limon ile 5 dakika kaynatılır.
Sulu kıvamda bir şerbet hazırlanır.
7.
Ayrı bir kapta, 4 bardak şeker 3,5 bardak su ve 4-5 damla limon ile 15 dakika kaynatılır ve
soğumaya bırakılır.
8.
Fırından çıkan tatlıya önce sulu kıvamda olan şerbet (az olan şerbet) sonra diğer şerbet
ilave edilir.
9.
Şerbeti çektikten sonra servis yapılır.