Page 293 - çorbalar

Basic HTML Version

283
Hamur İşleri & Pilavlar
YUFKA TATLISI
Hamuru için
• 2 adet yufka
• 1 su bardağı kavrulmuş fındık
• 50 gr tereyağı
• 1 su bardağı süt
Şerbeti için
• 1 su bardağı su
• 1 su bardağı toz şeker
• Limon suyu
1.
Fındıkları robotta çekilir veya havanda ezilir.
2.
Yayvan bir tava yağlanır bir yufkayı sütle ısla-
tılarak ve tavaya yerleştirilir.
3.
Üzerine çekilmiş fındığın yarısı eklenir kalan
yufka da sütle ıslatılarak üzerine yerleştirilir.
4.
Kalan süt üzerine gezdirilip tava kısık ateşe
alınır.
5.
Yufkaların kenarlarına birkaç parça tereyağı
eklenir, kapak kapalı olarak 5-6 dakika pişiri-
lir. Yufkaların altı ara sıra kontrol edilerek tava
sallanarak kızartmaya devam edilir.
6.
Altı kızarınca ters çevrilir, diğer tarafa da aynı
işlem yapılır.
7.
Şerbeti için su ve şeker kaynatılır.
8.
Şerbet kaynadığında birkaç damla limon
suyu eklenerek şerbeti ılımaya bırakılır.
9.
Ilık şerbet ılık yufkanın üzerine gezdirilir.
10.
Yufkalar, şerbeti çekince üzerine kalın çekil-
miş fındık serpilerek servis tabağına alınır, di-
limlenerek servis edilir.
İşlem Basamakları
Kullanılacak Malzemeler (2 kişilik)