Page 29 - çorbalar

Basic HTML Version

19
Hamur İşleri & Pilavlar
CİNCİNELİ SU BÖREĞİ
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 500 gram cincineli mantarı
• 800 gram un
• 5 gram tuz
• 3 adet yumurta
İçinin sosu için
• 250 gram süt çiği
• 2 yumurta
• 1 su bardağı sıvı yağ (150 gram)
• 5 gram tuz
1.
Un, yumurta, su ve tuz, ile hamur yapılır.
2.
Yapılan hamurlardan 12 adet yufka açılır.
3.
Tencereye 5 litre su ve tuz konulur.
4.
Yapılan yufkalar kaynayan suya atılır.
5.
1-2 dakika sonra hemen soğuk suya çıkartılır.
6.
Çıkartılan yufkaların 6 tanesi bir tepsinin altına serilir.
7.
Cincineli mantarı doğranır, soğan ile sıvı yağda 5 dakika kavrulur.
8.
Süt çiği, yumurta tuz ve sıvı yağ çırpılarak oluşturulan sor serilen yufkaların her katına sürülür.
9.
Kavrulan mantarlar hazırlanmış olan soslu yufkaların içine döşenir.
10.
Fırında 180-200 derece de 60 dakika pişirilir.
11.
Dilimlenerek servis edilir.
İşlem Basamakları