Page 289 - çorbalar

Basic HTML Version

279
Hamur İşleri & Pilavlar
TOSMANKARA
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 2,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
• 1,5 su bardağı doğal pekmez
• Tepeleme 1,5 yemek kaşığı tereyağı
• 2 su bardağı +1 silme yemek kaşık un
İşlem Basamakları
1.
Tereyağı eritilir, elenmiş un eklenir. Tahta kaşıkla, kısık ateşte ağır ağır karıştırılarak
40-50 dakika boyunca kavrulur.
2.
Kavurma işlemi unun rengi esmerleşinceye, kokusu da güzelleşinceye kadar devam ettirilir.
3.
İri dövülmüş ceviz eklenir iyice karıştırılır. Kavurmaya devam edilir.
4.
Pekmez ağır ağır karıştırılarak pişirilen hamura yedirilir.
5.
Karışım tepsiye dökülür, elle bastırılır. İstenilen şekil (kare) verilerek bıçakla kesilir.
6.
Sıcak veya soğuk servis edilir.