Page 283 - çorbalar

Basic HTML Version

273
Hamur İşleri & Pilavlar
ŞILLIK
Kullanılan Malzemeler (4 kişilik)
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı su
• 1 yumurta
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı ceviz içi
• 5 yemek kaşığı yağ (tavayı yağlamak için)
Şerbeti için
• 2 su bardağı seker
• 3 su bardağı su
İşlem Basamakları
1.
Şerbet için su ve şeker küçük bir tencerede 10 dakika kaynatılır, soğumaya bırakılır.
2.
Yoğurma kabında su, süt, un ve yumurta çırpılır.
3.
Krep tavası ocağın üzerinde ısıtılıp yağlanır.
4.
Yağlanmış krep tavasına bir kepçe karışımdan dökülerek tavanın her tarafına yayılır ve iki
tarafını da pişirilir.
5.
Pişirilen krepler tek tek servis tabağına alınarak içine ceviz içi konularak sarılır, 3 cm dilimler
halinde kesilir.
6.
Üzerine sıcak şerbet dökülerek servis edilir.