Page 281 - çorbalar

Basic HTML Version

271
Hamur İşleri & Pilavlar
ŞEKERPARE
Kullanılacak Malzemeler
• 2 yumurta (Yumurtanın bir tanesinin sarısı
hamurun üzerine sürülecek.)
• 2 çay bardağı pudra şekeri
• 250 gram margarin
• ½ çay bardağı ayçiçek yağı
• 2 su bardağı irmik
• 4 su bardağı un
• 1 paket vanilya
• 2 paket kabartma tozu
Şerbeti için
• 4 su bardağı şeker
• 4 su bardağı su
• Bir dilim limon
• Tatlı soğuk, şerbeti ılık olacak
İşlem Basamakları
1.
Margarin oda sıcaklığında bekletilir.
2.
Bütün malzemeler eklenerek yoğrulur.
3.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
4.
Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde şekiller yapılır.
5.
Avuç ayasında yassılaştırarak,
üstüne fındık veya fıstık konulup pişirilir.
6.
4 su bardağı şeker ile 4 su bardağı sudan oluşan şerbet kaynatılır.
7.
Halka kesilmiş bir limon içine konur ve ocağın altı kapatılır.
8.
Soğuk tatlının üzerine ılık şerbet dökülür.
9.
Servis edilir.