Page 279 - çorbalar

Basic HTML Version

269
Hamur İşleri & Pilavlar
ŞEKER İŞİ
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 1 kg irmik (orta boy)
• 350 gram tereyağı
• 3 kaşık un
• Arzuya göre badem (fırınlanmış, kabuğundan ayrılmış)
• 200 gram pudra şekeri
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• ½ litre gül suyu
• İncir ağacının yanmış külünden kaynatılarak hazırlanmış dinlendirilmiş bir su bardağı ılık su
İşlem Basamakları
1.
Önce, incir odununun külü kaynatılarak ılık su elde edilir.
2.
Tereyağı eritilir; irmik, un, pudra şekeri ve incir odunun külünden elde edilen ılık su karıştırılarak
hamur yapılır (25 dakika yoğrulan hamur toplanmazsa 1 kaşık un ilave edilir; hamur, elinizin
şeklini alıyor ise olmuş demektir.)
3.
Bu hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılıp avucun içinde hafifçe yassılaştırılır ve
önceden dövülerek hazırlanmış badem içine konularak hamura ay şekli verilir.
4.
Yağlanmış tepsiye dizilen kurabiyeler 150 derecede 15 dakika pişirilir. 15 dakika sonunda tepsiyi
salladığımızda kurabiyeler hareket ediyorsa pişme işlemi tamamlanmıştır.
5.
Fırından çıkarılıp 1 saat bekletilen kurabiyeler tek tek gül suyuna batırılıp kuru bir bezin üzerine
yerleştirilir.
6.
Kurabiyelerin üzerine pudra şekeri ve tarçın serpilerek servis edilir.