Page 277 - çorbalar

Basic HTML Version

267
Hamur İşleri & Pilavlar
SÜTLÜ İNCİR TATLISI
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 1 litre süt
• 10 adet kuru incir
• 1 kahve fincanı nişasta
• 3 kahve fincanı toz şeker
• Dövülmüş fındık veya ceviz içi
İşlem Basamakları
1.
Süt, tencereye konur, yıkanıp doğranmış incirler ve nişasta sütün içine katılır.
2.
Karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
3.
Şeker ilave edilerek 10 dakika kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.
4.
Kâselere sıcak sıcak boşaltılır ve soğumaya bırakılır.
5.
Üzerine bolca ceviz veya fındık içi dökülerek servis edilir.
6.
Yaz aylarında dondurma ile de servis edilebilir.