Page 273 - çorbalar

Basic HTML Version

263
Hamur İşleri & Pilavlar
PEYNİR TOPAĞI
Kullanılan Malzemeler (4 kişilik)
• 1/2 kg tuzsuz taze peynir
• 3 yumurta
• 2 su bardağı un
• 1,5 su bardağı irmik
• 1,5 çay kaşığı karbonat
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbet için
• 5 su bardağı şeker
• 5 su bardağı su
İşlem Basamakları
1.
Peynir ezilir.
2.
Ezilen peynirin içerisine yumurta, sıvı yağ ilave edilerek karıştırılır.
3.
Un, irmik ve karbonat ilave edilerek yumuşak bir kıvamda yoğurulur.
4.
Yağlanmış tepsiye hamurdan koparılan cevizden büyük yuvarlaklar yapılır.
5.
200 derecede ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
6.
Diğer tarafta şeker ve su bir tencereye koyulur, şeker eridikten sonra bir taşım kaynatılır.
7.
Pişen peynir topalakları şerbete atılır, yumuşayıncaya kadar pişirilir.
8.
Daha sonra da tabağa alınıp servis edilir.