Page 27 - çorbalar

Basic HTML Version

17
Hamur İşleri & Pilavlar
CİMCİK
Kullanılacak Malzemeler
• 400 gram un
• 1 adet yumurta
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 150 gr tereyağı
• 3 diş sarımsak
• 500 gr yoğurt
• Yeteri kadar su
İşlem Basamakları
1.
Bir kabın içine un havuz gibi açılır. İçine yumurta, tuz, su ilave edilir.
2.
Hamur yoğrulur.
3.
Yoğrulduktan sonra bezelere ayrılır.
4.
Bezeler tek tek açılır ve unlanır.
5.
Oklava ile iki taraftan eşit biçimde sarılır. Ortadan ikiye kesilir.
6.
Oklavadan çıkarılan yufkalar 1 parmak eninde şeritler halinde kesilir. Şeritler daha sonra küçük
kareler halinde kesilir.
7.
El ile havalandırarak hoplatılır. Tek tek cimciklenir.
8.
Çapraz biçimde1 kaşığa 40 adet sığacak şekilde yapılır.
9.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Yoğurdun üzerine tereyağı gezdirilerek servis edilir.