Page 25 - çorbalar

Basic HTML Version

15
Hamur İşleri & Pilavlar
CİMCİK
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
Hamuru için
• ½ kg iyi kalite un
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 3 yumurta
• 1 su bardağı su
Haşlama suyu için
• 1 litre su
• 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine dökmek için
• 2 diş sarımsak
• 1 kâse süzme yoğurt
• 1 fincan tereyağı
1.
Bir kabın içinde un, havuz gibi açılır; içine
yumurta, tuz, su ilave edilir, hamur yoğrulur,
10-15 dakika dinlendirilir.
2.
4 yumak (beze) olacak şekilde ayrılır.
3.
Her yumak ince yufkalar hâlinde açılır.
4.
Yufkalar, bir parmak eninde, şeritler hâlinde
kesilir.
5.
Kesilen şeritler, bıçağın üzerine atılır, daha
sonra küçük kareler şeklinde kesilir.
6.
Biriken hamurlar el ile havalandırarak
hoplatılır.
7.
Tek tek cimciklenir (Ortadan sıkılır.).
8.
Çapraz biçimde, 1 kaşığa 40 adet sığacak
şekilde yapılır.
9.
1 litre kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atılır.
10.
Kaynamakta olan suya cimcik taneleri
salınır.
11.
Kaynayınca ateş kısılır ve 5 dakika
kaynatılır.
12.
Cimcik parçaları suyun üzerine çıkınca
ocağın altı kapatılır.
13.
Hamur parçaları kevgir veya süzgeç ile
süzülür.
14.
Tepsiye veya servis tabaklarına alınır.
15.
İsteğe göre süzme yoğurtla sarımsak karıştı-
rılır veya yoğurt sade olarak üzerine dökülür.
16.
Son olarak üzerine kızdırılmış tereyağı gez-
dirilerek servise sunulur.
İşlem Basamakları