Page 23 - çorbalar

Basic HTML Version

13
Hamur İşleri & Pilavlar
CEVİZLİ GÖMEÇ
Kullanılacak Malzemeler (12 kişilik)
• 10 su bardağı un
• 400 gram ceviz içi
• 2 su bardağı. Sıvı yağ
• 1 küçük yaş maya [42 gr]
• 1 tatlı kaşığı tuz
• ½ yemek kaşığı şeker
Üzeri için
• 2 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
İşlem Basamakları
1.
Un, maya, tuz şeker ve ılık su ile hamur yoğrulur, mayalandırılır.
2.
Mayalanan hamurdan12 parça beze yapılır, her beze açılır.
3.
Açılan yufkalar yağlanır.
4.
Yufka ikiye bölünür, her bir parçaya ceviz içi serpilir.
5.
Yuvarlak olan kısımdan başlayarak rulo yapılır. Tepsinin ortasından başlayarak sarık
şeklinde sarılır.
6.
Yumurta ve yağ çırpılarak tepsideki gömecin üzerine sürülür.
7.
15 dakika tepside mayalandırılır.
8.
Önceden ısıtılmış fırında, 175 derecede 30 dakika pişirilir.
Not:
Eskiden odun fırınlarında pişirme işlemi yapılıyordu.