Page 21 - çorbalar

Basic HTML Version

11
Hamur İşleri & Pilavlar
BOŞNAK BÖREĞİ
(PİTA)
İşlem Basamakları
1.
Unun ortası açılıp tuz, ılık su ve 1 fincan sıvı yağ ilavesi ile hamur elde edilir.
2.
Hamur 9 eşit parçaya bölünüp bezeler halinde hazırlanır. Bezelerden her biri tabak büyüklüğün-
de açılır.
3.
Bezelerin üzerine sıvı yağ sürülür. Bezeler ince yufka şeklinde açılarak üzerlerine kaşığın ucu ile
sıvı yağ serpilir.
4.
Açılan yufkaların içine hazırlanan iç konarak yufka, rulo şeklinde sarılır.
5.
Yağlanmış fırın tepsisine, ortadan başlamak üzere, dolanarak yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı
sürülen börek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilip sıcak veya
ılık servis edilir.
Not:
ATATÜRK”ün Termal Köşküne geldiği zaman, tercih ettiği ve en sevdiği börek çeşididir.
Kullanılacak malzemeler (10 kişilik)
• 1 kg un
• 1 fincan sıvı yağ
• Yeterince su
• 1 su bardağı sıvı yağ
• Tuz
içi için
• 200 gram peyaz peynir
• 1 demet maydanoz
• 1 yumurta sarısı